Frames of style, prima editie in Bucuresti


Pentru vizitatori

"Designerii Casei regale thailandeze isi prezinta noua colectie la Bucuresti.

Prima editie a mix-ului international de moda si lifestyle FRAMES OF STYLE se desfasoara pe 10 si 11 noiembrie 2011 in Bucuresti si reuneste designeri de moda (designeri vestimentari, de pantofi si de bijuterii) de pe trei continente: Europa, Asia si America de Nord.

Evenimentul, organizat de catre creative library BUCURESTI inspired by TOYOTA si J-Wind Creative Consultants in colaborare cu Exclusive Models (membra a J-Wind Network) si Centrul de Studii Romano-Japoneze (CSRJ), isi propune a fi o demonstratie internationala de moda, arta si stil de viata contemporan, cu accent pe design-ul de autor.

FRAMES OF STYLE debuteaza joi, 10 noiembrie, la ora 11:00, in Cafepedia Romana (str. Pictor Verona nr. 2) cu un workshop pe tema "Creativitatea in designul vestimentar", sustinut de stilistii Casei Regale a Thailandei, Saruda si Chinachan Nimpitakpong. Cei doi sunt unii dintre cei mai cunoscuti designeri din Asia, creatori a doua marci de renume in Thailanda, Kunitar si respectiv 8E88. Workshop-ul se adreseaza studentiilor romani de la facultatile de arte si design vestimentar. Accesul este permis pe baza legitimatiei de student.

Manifestarea internationala FRAMES OF STYLE continua vineri 11 noiembrie, ora 20:00, la Hotel Intercontinental, sub forma unui cocktail show de moda si lifestyle.

Pe acelasi podium vor defila atat creatii vestimentare din colectiile de primavara-vara 2012 ale designerilor thailandezi Saruda si Chinachan Nimpitakpong, cat si tinute din colectia Japanese Jungle Jam Trilogy a designer-ului roman, Irina Irimia.

Accesoriile care vor intregii tinutele prezentate vor fi oferite de Lust of Creation (incaltaminte semnata de Adriana Nedelea) si de Ashley Scott din Chicago (bijuterii). Machiajul modelelor care vor defila in ambele colectii va fi asigurat de Mirela Vescan Make-up Academy, iar hair styling-ul de Marian Cotoi (www.mariancotoi.ro).

Accesul la evenimentul de moda si lifestyle de la Hotel Intercontinental se face pe baza de invitatie.

Demonstratie de sumi-e, in premiera in Romania.

Eleganta ambientala a evenimentului FRAMES OF STYLE, desfasurat pe 11 noiembrie la Hotel Intercontinental, va fi completata de artista japoneza Miyuki Ueda care va picta cu cerneala neagra, in tehnica numita in Japonia sumi-e (sau suibokuga).

Demonstratia facuta de Miyuki va fi o premiera pentru Romania, mai ales ca europenii nu sunt foarte familiarizati cu aceasta tehnica, care a fost adusa din China in Japonia de catre calugarii budisti Zen, in secolul XIV.

Asemenea tuturor artistilor care practica sumi-e si Miyuki isi prepara singura cerneala, punand apa intr-un mojar in care se zdrobeste, printr-o miscara circulara, capatul unui baton de cerneala, numit, in japoneza, sumi.

Artista va folosi pensule traditionale de sumi-e, facute din bambus si din par de animal. Ineditul acestei tehnici este faptul ca din momentul in care se traseaza o tusa cu pensula nu se mai pot face corectii ca in cazul picturii in ulei sau al desenului in creion. Drept urmare, sumi-e este dificil de realizat, fiind nevoie de mult exercitiu si indemanare.

Miyuki Ueda este cunoscuta in Japonia pentru folosirea sumi-e la realizarea atat a unor tablouri si a unor lucrari de arta decorativa (lampioane, felinare, aplice, vase din ceramica sau traditionalele paravane Byobu), cat si la decorarea unor restaurante si baruri.

Este unul dintre cei mai cunoscuti designeri thailandezi si cel mai cunoscut creator de moda din Bangkok. Ea a devenit un chip familiar in circuitul modei internationale prin participarea la festivaluri de moda din: Europa, Asia si America de Nord.

Este creatoarea brand-ului thailandez Kunitar. Cu ocazia evenimentelor de fashion la care participa, Saruda dezvaluie aspecte din secretele imaginii create pentru propriul brand (Kunitar) si anume combinatiile de stiluri inspirate din look-ul Cenusaresei, combinatii prin care ajunge la crearea unor vestimentatii in nuante pastelate, cu broderie minimalista.

Artista spune despre piesele din colectiile ei: "Toate rochiile mele dezvaluie domnisoara ascunsa in fiecare femeie, pentru ca atunci cand le imbraci nu conteaza cati ani ai, ci cum te simti in ele"

Ea colaboreaza des cu sotul sau Chinachan Nimpitakpong, detinator al brandului 8E88 si impreuna creeaza concepte de show-uri de moda, care uneori coplesesc podiumul prezentarilor din Thailanda si nu numai.

"Imi doresc ca toti cei care calca pragul atelierului meu din Bangkok sau care imi imbraca tinutele, indiferent de tara din care provin, sa simta ca sunt realizate cu dragoste" exclama Saruda, cu pasiune, la prezentarea colectiei sale in cadrul Bangkok International Fashion Week din 2008.

La intrebarea care ar fi diferenta intre ea si alti designeri de moda, Saruda raspunde de fiecare data ca nu este vorba doar de haine, ci si de modul in care sunt prezentate acestea pe podium.

Modelele care participa la fashion show-urile sale nu sunt neaparat modele faimoase, ci sunt mai degraba persoane care au o stransa legatura de prietenie cu designer-ul. Aceasta prietenie se regaseste astfel ȋn naturaletea si bucuria cu care sunt prezentate pe podium creatiile ei.

Saruda creeaza din elanul unei copilarii bine inradacinate in eul sau. Stilul creatiilor sale se defineste prin nuantele pastelate, prin tesaturile moi si pufoase realizate din melanj tricotat, la care se adauga accentele brodate si atitudinea naturala a personajului care imbraca hainele create de ea. Creatiile lui Saruda si Chinachan Nimpitakpong vor fi prezente in curand si in Romania.

Despre Irina Irimia
Este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, sectia Design vestimentar, promotia 2008. Irina face parte, in calitate de director de creatie, din Departamentul de Creare de Valori Corporatiste din Toyota Motor Corporation Japonia, reprezentat in Romania prin creative library BUCURESTI inspired by TOYOTA and the Romanian-American University (CLB).

A participat la numeroase show-uri si prezentari de moda in Romania, ultimele ei colectii fiind prezentate sub numele Japanese Jungle Jam. Cele mai bune creatii din aceste colectii vor fi prezentate, sub numele Japanese Jungle Jam Trilogy, pe podiumul FRAMES OF STYLE, la Hotel Intercontinental, pe 11 noiembrie, desfasurat cu incepere de la ora 20:00.

Colectia Irinei este inspirata de melanjul dintre filosofia japoneza si stilul de viata nipon. Se ajunge astfel la o poveste vestimentara despre o jungla cu elemente japoneze, o jungla construita din gandurile, obiectivele si ideile care pot fi ale fiecaruia dintre noi, un loc ascuns in noi insine. Mesajul transmis de colectia Irinei este ca trebuie sa te pierzi in natura, culori si ganduri pentru a aduce o viziune noua a existentei tale, pe scurt: "Acorda-ti suficient timp pentru a explora jungla din mintea ta"."



Sursa: facutdemana.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu