Targ handmade Gradina cu Artisti -parcul Gradina Icoanei- in Bucuresti


Pentru vizitatori

"Sambata si duminica, 27 si 28 august 2011, in parcul Gradina Icoanei (Bucuresti, sector 2) pentru toti iubitorii de arta, se deschide "Gradina cu Artisti".

Evenimentul, aflat la cea de-a 4-a editie se va desfasura intre orele 11:00 si 20:00 si cuprinde o serie de ateliere de creatie artistica (pictura, aerografie, modelarea ceramicii, fotografie, atelier de reciclare creativa a deseurilor) si o expozitie cu vanzare de bijuterii, haine si accesorii "hand-made".

Gradina cu Artisti se va anima, in ultimul weekend de august si prin: jonglerii, dans irlandez si cantari la chitara.

Amatorii de arta, sub diversele ei forme de manifestare, sunt invitati sa-si exerseze talentul la atelierele de creatie amenajate in Gradina cu Artisti si sa-si aleaga cadoul preferat de la expozitia de "hand-made".

Evenimentul, sustinut de Primaria Sectorului 2, isi propune sa promoveze arta, lucrul manual si dezvoltarea creativitatii personale, prin participarea comuna, a artistilor si a publicului larg, la ateliere de creatie. Artisti priceputi, veniti din toata tara, vor incerca, timp de doua zile, sa dezvaluie celor interesati cate putin din secretele: picturii, prelucrarii lutului si ale bijuteriilor "hand-made". Din Gradina nu vor lipsi artistii impletitori de codite afro, colorate si nici mesterii de "string art" (arta cu ata), care vor demonstra cum se fac tablouri din ate colorate.

La pictat de biciclete, cu aerograful
Printre noutatile acestei editii se numara taraba cu biciclete Bate Şaua Sa Priceapa Iapa, de la care posesorii pot pleca cu un vehicul personalizat prin aerografie (tehnica moderna de pictat, ce implica folosirea unui dispozitiv numit aerograf, care pulverizeaza vopsea folosind un jet de aer, cu ajutorul unui mic compresor).

La taraba cu biciclete amatorii vor invata si cateva trucuri despre cum se recicleaza piesele de bicicleta, precum lantul sau camerele, transformandu-le in podoabe si alte decoratiuni.

Descult in Parcul Gradina Icoanei, la picnic cu artistii
Parcul Gradina Icoanei va deveni in zilele de 27 si 28 august cel mai potrivit loc din Capitala pentru un picnic cu artistii. Vizitatorii care vor veni desculti vor avea posibilitatea de a pleca cu o pereche de sosete pictate manual la atelierul de pictura.

Terapii alternative in mediul urban
In cadrul evenimentului Gadina cu Artisti, amatorii de terapii alternative vor avea posibilitatea sa participe la ateliere de masaj facial si de yoga acrobatica. În cadrul atelierului de yoga acrobatica se vor practica atat exercitii individuale cat si de grup, accesibile tuturor participantiilor care au un minim de curaj si de curiozitate.

Participarea la atelierele de creatie, de animatie stradala si de terapii alternative se vor face pe baza de inscrieri, pretul unui bilet fiind intre 10 si 30 de lei, in functie de tipul atelierului la care se inscriu pasionatii de arte frumoase si de alte activitati urbane."

Mai multe informatii se pot gasi pe blog-ul evenimentului: gradinacuartisti.wordpress.com .


Sursa: revista-atelierul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu